Mała prośba. Jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę, ale mam pytanko jak dojśc do przepustnicy. Zakupiłem na allegro jakiś preparat i spróbuję ją przeczyścic, ale szczerze mówiąc wstyd się przyznac, ale nie wiem gdzie jej szukac. Moglibyście podesłac jakieś zdjęcie i jak do niej dojśc.
Dobra Navi z Automapą - co polecacie?
Zwiń
X
-
Dobra Navi z Automapą - co polecacie?
Poszukuje nawigacji. Założenia są takie:
- budżet 1000zł
- nie palmtop tylko zwykła navi
- musi mieć już wgraną Automapę (jeżdżę tylko po Polsce i potrzebne mi są numery domów)
Ponieważ nie znam się na tym, nie chce kupować czegoś bez mapy, żeby potem kombinować z instalacjami.
Czy znajdę coś sensownego? Linki mile widziane
-
-
Adi20, kolegi wystarczy żę wyjdzie nowa wersja Auto-Mapy i będziesz miał problem z przeinstalowaniem softu A z samych PNA to:
NavRoad NR350 + AutoMapa XL Polska + SD 1GB ok 916zł
Asus R700 PND + mapa iGo Polska + EUROPA (42 państw) 1200zł
PNA na rynku jest masa i cena też jest różna także myśle że sam musisz poszukać sobie co Cie interesuje. Moje zdanie jest takie PNA to nie jest przyszłośćNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
zdecyduj sie, chcesz dobra navi czy z auto mapa :?: :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
to może i ja się podłączę
Czytam wątki na różnych forach i zastanawiam się mocno nad wyborem jednego z:
1. Mio 550
2. F-S N560
3.MANTA GPS-010 "Easy Rider"
i tak
1. Mio 550 - dość tania, sporo jednak negatywnych opinii, kwestia wykonania, zawieszania itp. Nie chciałbym, żeby użyszkodnicy ;-) brali do siebie zapytania o ewentualne felery, ale żeby uczciwie napisać co boli użytkowników ww modelu (modeli). Wiem, że urządzenie jest popularne ale nie chciałbym się kierować tylko ceną, a później pluć sobie w brodę, że "zaoszczędziłem"
2. Fujitsu Simens - to przewaga bardzo pozytywnych opinii - za sporo większą kasę. Ja jednak rozliczam fakturę, więc VAT mnie i tak minie. Czy jednak warto?
Podobno następcy nie będzie, F-S porzuca już produkcję palmów z tej "linii"
3. Manta
I tu największa zagwozdka - zestaw na niedużą kasę, a zawiera niemal wszystko
Po odblokowaniu instalujesz "prawie" wszystko.
Z jednej strony to Manta, a więc :P , zaaś z drugiej to obecnie w domu śmiga u mnie DVD Manty, zaś kilkakrotnie droższy Thompson zarasta kurzem
W sumie podstawa to navi, ale jak znam życie za moment potrzebne będzie WiFi (w końcu nie będę za każdym razem laptopa odpalał)
Z drugiej strony tak rzadko korzystam z innych funkcji...
Obecnie jako navi używam mojego telefonu Nokia E50 wraz z GPS LD - 3W. Zastanawiam się jak śmigają wymienione navigacje - Nokia ma sirfstara III i bardzo ładnie znajduje się, ciekawe jak pozostałe.
Z rozwiązania z telefonem rezygnuję z jednego tylko powodu.
Jako, że śmiga tam sybian otwarcie przychodzącego sms-a twra chyba ze 3 sek. Ja w swojej pracy bardzo często korzystam z sms-ów i szlag mnie jasny trafia. tak więc skompletowałem zestaw (E50 + LD-3W, a teraz go "opycham" na Allegro) - trudno
Proszę użytkowników (lub znajomych użytkowników) o recenzje (z tzw. autopsji), żebym kolejnego sprzętu nie wystawiał na Allegro :cry:była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
IMHO zapomniałeś dodać na końcu
Dziękuję za opinię, czekam na kolejne
Proszę w miarę możliwości o merytoryczne uzasadnienia, nie jestem specem w temacie ww. sprzętu, więc chciałym przeczytać jakąś argumentację, a jako że się nam w Polsce podobno drastycznie poprawia sytuacja ekono :szeroki_usmiech to wątek ten może pomóc nie tylko mi
ps. Dodam, że do porównania dałem sprzęty z różnych "półek" i prosze o niekierowanie przede wszystkim walorem cenowym. pamiętam, że wielokrotnie kupiłem coś tańszego i w brodę sobie plułem, a hasło "tanie rzeczy tylko dla bogatych'' uważam za bardzo trafnebyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
Ja kupilem Navigona 7000..jesli chodzi o obsluge jest OK,dokonuje szybkich korekt.
Natomiast juz w Wawie znalazlem trzy bledy na ulicach ktore maja okolo 20 lat.
Fakt,ze sa to ulice osiedlowe.Dziala oficjalnie tylko na mapach Navteq.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
pleban, temat był ostatnio wałkowany na forum, m.in. tutaj i tutaj , ja w końcu kupiłem Mio P560 i jestem zadowolony (podobnie jak MisiekWAW, który też chyba nie narzeka ). Co do FS N560 to ja z kolei spotkałem sporo negatywnych opinii, jednakże jego niewątpliwą zaletą jest 2x lepsza rozdzielczość ekranu (w porównaniu z Mio), co ma znaczenie przy przeglądaniu zdjęć, ale przy nawigacji już mniejsze. Mio z AutoMapą 4.5 śmiga bez problemu, szybko łapie sygnał, nie występują żadne felery opisane na pdaclub.pl. Generalnie jestem b.zadowolony, zapłaciłem 600 zł. taniej niż za FS N560. Jedynie mam problemy z łączeniem się z internetem przez WiFi, ale to chyba kwestia mojego routera, a nie samego palma (tak przynajmniej podpowiadają na forum :roll: ). Ja bym brał Mio, półka może trochę niższa niż Fujitsu-Siemens, ale sprzęt sprawny i porządny. No i Mio ma wszystko w zestawie (ładowarka samochodowa, uchwyt), a w FS musisz dokupić oddzielnie .
W razie jakowych pytań pisz na priva.
Komentarz
-
-
pleban, dodam tylko że przez rok działania P550m zawiesił się może ze dwa razy I to pewnie dlatego że z softem za bardzo zacząłem motać. Jak dobrze sprzęt skonfigurujesz to raczej wieszać Ci się nie powinien. Zresztą jak już gdzieś pisałem znam dosyć sporo użytkowników P550m i o większości wad czytam tylko na necie, na żywo jeszcze się nie zdarzyło Bardzo szybko łapał sygnał, bardzo dobrze go trzymał, bardzo dobra widoczność na ekranie, wi-fi sprawowało się bez zarzutu, zero problemów z dekalibracją ekranu. Bateria dosyć długo trzymała (przy używaniu jako palm a nie navi). Teraz na dniach będę miał P560 do testów więc zobaczę jak to się ma do poprzednika. Co do testów porównawczych to FS miałem w rękach dosłownie 30 min i na pewno dało się zauważyć że po starcie odczytanie pozycji zajmowało sporo dłużej niż na Mio (a tutaj dodam że pomiędzy poszczególnymi Mio też wydawało mi się że są różnicę w szybkości łapania pozycji - ale i tak szybciej niż miało to miejsce w FS i w moim obecnym Asusie - może to kwestia WM i lokalizacji?). I jak napisał paprot w mio masz wszystko czego Ci potrzeba do używania w pudełku a FS trzeba jeszcze doposażać = dodatkowe koszta. Dlaczego więc pozbyłem się Mio? Tylko dlatego że kupiłem urządzonko z GSM posiadające GPS i parę innych "bajerów" przez które przedtem musiałem używać dwóch urządzeń.
PS. Co do manty to zero informacji w tym temacie - szczerze mówiąc to pierwszy raz dziś to zobaczyłemo1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26+ "darmowa"Zamieszczone przez Sebastian_M26Najlepsze najtańsze zestawienie"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
to i ja się pochwalę jako uczestnik dysputy
Zdecydowałem się w końcu na Mio 560, póki co bez problemów - nie licząc wyczepanej baterii jak się zestawu nie odłączy na noc :|
Póki co wydaje mi się, że za 1024 PLN to dobry wybór, zwłaszcza, że poza etui zestaw zawiera wszystko (ładowarki, uchwyt do auta)była O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXAdi20, kolegi wystarczy żę wyjdzie nowa wersja Auto-Mapy i będziesz miał problem z przeinstalowaniem softu A z samych PNA to:
NavRoad NR350 + AutoMapa XL Polska + SD 1GB ok 916zł
Asus R700 PND + mapa iGo Polska + EUROPA (42 państw) 1200zł
PNA na rynku jest masa i cena też jest różna także myśle że sam musisz poszukać sobie co Cie interesuje. Moje zdanie jest takie PNA to nie jest przyszłość
Nie mogę tylko dojść do tego, jak w AM uaktualnia się sieć fotoradarów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adi20Zakupiłem NavRoad NR350 + AutoMapa XL Polska + SD 1GB i jestem bardzo zadowolny. Wszystko śmiga jak trzeba.
:wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ĆwiarteczkaZamieszczone przez Adi20Zakupiłem NavRoad NR350 + AutoMapa XL Polska + SD 1GB i jestem bardzo zadowolny. Wszystko śmiga jak trzeba.
:wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanto i ja się pochwalę jako uczestnik dysputy
Zdecydowałem się w końcu na Mio 560, póki co bez problemów - nie licząc wyczepanej baterii jak się zestawu nie odłączy na noc :|
chodzi o dodanie konta pocztowego, skonfigurowanie go na tylko reczna synchronizacje, co wyłacza ciągłe uruchamianie PDA, który czy chcesz czy nie próbuje sprawdzać maile
do tego uruchom wyłaczanie po minucie od włączenia jak jest niepodłączony i będzie gitTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ĆwiarteczkaZamieszczone przez Adi20dzięki za linka
ściągnąłem już pliki z radarami, fotoradarai, suszarkami i całą resztą. podłączyłem nawigacje do PCta i ..... dupa, komputer jej nie widzi. Jak podłącze aparat fotograficzne to widzi go normalnie jako dysk wymienny. A nawigacji nie widzi I jak tu przegrać te aktualizacje z komputera na kartę pamięci nawigacji???
Komentarz
-
-
Adi20, jeżeli masz czytnik kart to najlepiej włożyć do niego kartę, wrzucić to co chcesz i z powrotem do urządzonka.
Nie wiem jak z komputerem łączy się ten sprzęt co masz ale jeżeli przez ActiveSynca to tam jest opcja "Eksploruj" służąca m.in. do przeglądania zawartości urządzenia.o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
Komentarz